Brian Williams: "Mormonen In America"

Deze documentaire werd uitgezonden 23 augustus 2012 op NBC. Het is goed vrij ok, maar alles is zo stereotiep en je mist alle details. De interviews zijn te oppervlakkig en leden en oud-leden verwijzen naar gebeurtenissen die zijn gebeurd met 20-50 jaar geleden of nog verder terug in de tijd.

Het probleem met de documentaire is dat je niet praten over hoe andere christelijke denominaties had in die tijd. In plaats daarvan krijg je een onbewuste gevoel dat alles in vergelijking met hoe het leven is tegenwoordig. Dus mis het wordt.

Want wij allen herinneren hoe het was in de vrije kerken in die tijd. Het was strakker en dan werd het gemakkelijker uitgesloten voor dingen die niet echt dezelfde betekenis hebben. Een Pinkstergemeente zou een Pinkster eerder te trouwen, anders werd het lid waarschijnlijk uitgesloten of althans opgeroepen voor een zeer serieus gesprek. Hetzelfde gebeurde op het moment van de mormoonse kerk. De documentaire niet de aandacht van de parallellen die zou geven kijkers een rijker en dieper begrip van mormoners leven.

"... NBC uitgezonden een uur durende special over wat het betekent om" Mormon in Amerika. "Een Utah paar geïnterviewd voor de documentaire zei Ze waren een beetje teleurgesteld in het uiteindelijke product.

De focus van deze week de "Rock Center met Brian Williams 'was volledig opDe Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagenclaen zijn geschiedenis, Controverses, en gebruiken door de ogen van individuele leden, families en de kerkgeschiedenis.

Na de presentatie, Juleen en Al Jackson, die werden gekenmerkt als een typisch Mormoonse familie, vertelde KSL Nieuws ze denken NBC te veel gericht op de "rand" aspecten van de LDS geloof eerder dan het geloof zelf.

"Ik denk dat 98 procent van de leden van deze kerk zijn indicatief van hoe onze familie is, maar (NBC) leek zich meer richten op de 2 procent Dat zijn kiesrecht ontnomen op een bepaald niveau," zei Juleen.

Het echtpaar zei Ze brachten drie dagen met NBC's productie bemanning, hen te laten zien hoe de familie leeft Hun religie.

"Ik wou dat ze had een meer diepgaande dingen gedeeld", zegt Al Jackson. "Ik wou dat ze had meer met onze kinderen zien, want dat is echt wie we zijn."

Toch gelooft hij dat de meeste Amerikanen die in wisselwerking met Mormoonse kerk leden weten wie zijn en wat ze voor staan.

"Voor het grootste deel, zijn we meer en meer geaccepteerd in de mainstream (Amerika) Becoming", zegt Al Jackson. "Een boom wordt gekend aan zijn vruchten, en de leden van dit geloof die hun geloof leven ... Hun fruit is goed." "

http://www.ksl.com/?nid=148&sid=21840584