Hulp bij zelfdoding bespaart geld - de cynische waarheid over euthanasie

Te wonen om 100%, door Jim Loehr en Tony Schwarz, pagina 133.
Te wonen om 100%, door Jim Loehr en Tony Schwarz, pagina 133.

"Hoop is het laatste wat een verlaat"Is een gezegde dat ik voel is een van de belangrijkste beschikbare gezegden. Als je verliest hoop, goed dan, je bent je grootste tegenstanders en je verlies kan een självupfyllande profetie zo goed.

We leven in een wereld waar niet alleen de hoop belachelijk gemaakt, maar geld wordt gezien als belangrijker dan het individu. Mijn eigen pijnlijke ervaring van dit is wanneer ik verwachtte een baby met een aangeboren afwijking. Ik werd uitgenodigd om abortus, maar koos op basis van wat ik wist was recht, om mijn kind te houden. Vandaag, net iets meer dan 14 jaar later, zie ik voortdurend de gelukkige uitkomst van deze verkiezing. Helaas, ik heb ook ervaring op het krijgen van andere vrouwen die ook wachtte kinderen met omphalocele, om hen te ondersteunen in hun beslissing een abortus te hebben te helpen. Ze vervolgens zowel artsen en soms familieleden die duwen voor hen om hun zwangerschap te beëindigen.

De waarde van een leven is niet groot in de ogen van de wereld, en het heeft ook geleid tot een staat die Oregon heeft erkend de economische voordelen van het aanbieden van hulp bij zelfdoding bij patiënten die worden beschouwd als terminaal ziek. LDS tijdschrift laat een oncoloog ons vertellen over de tragische beslissing dat veel patiënten het gevoel hebben dat zij moeten nemen - en de zegeningen die het kan opleveren om nooit de hoop opgeven.

Natuurlijk, dit is een zeer belangrijk onderwerp. Wat als onze Zweedse land zou plotseling laten inspireren door staten zoals Oregon of Nederland. Hoe belangrijk is het niet met een geweten? In Zweden, moet men niet op als verloskundige, indien u het niet eens te helpen bij abortus. Wanneer artsen worden gedwongen om hulp bij zelfdoding om het recht op te treden als arts te behouden ??

Dr. Kenneth Stevens, Dy. is emeritus hoogleraar en voormalige. Hoogleraar radiologische oncologie,Oregon Health & Science University, Portland, Oregon en de Voorzitter, Artsen voor Compassionate Care Foundation Onderwijs, www.pccef.org

Hill_LaurenDe foto in het artikel toont Lauren Hill, die is gediagnosticeerd met een hersentumor die niet kan worden geopereerd en die nog maar een paar maanden te leven heeft. Ze heeft zojuist een eerste honkbaltoernooi gespeeld bij Mt. St. Joseph University.

Hulp bij zelfdoding heeft onlangs bloeide in de media naar aanleiding van Bretagne Maynard, die waren gediagnosticeerd met een hersentumor eerder dit jaar, kwam naar Oregon en stierf door zelfmoord met een barbituraat overdosis november 1 2014. De assistent zelfmoord pleitbezorger organisatie Compassion en Keuzes (ex. Hemlock Society), heeft geregeld en portretteerde een bekwaam mediacampagne over haar verhaal aan de verdere legalisering van hulp bij zelfdoding te ondersteunen.

Ze was aantrekkelijk, jonge, pas getrouwd en gediagnosticeerd met een kwaadaardige hersentumor. Hoewel ze was erg glad en hadden de gelegenheid om te reizen naar de Grand Canyon een paar weken eerder, dus ze voelde buiten alle hoop. Ze eindigde haar leven voortijdig een paar dagen geleden door een overdosis drugs.

Mijn 47 jaar ervaring in de zorg voor patiënten met kanker in Oregon is een rijke ervaring van verschillende patiënten. Sinds Oregon assistent zelfmoord soorten gestemd 1994, heb ik de wet, zijn de effecten bestudeerd en geprobeerd om het te bestrijden.

Brittany Maynard's verhaal is nu in de media, maar er zijn ook andere verhalen over hulp bij zelfdoding in Oregon.

De eerste keer dat ik betrokken raakte bij hulp bij zelfdoding was 1982, kort voor mijn 39-jarige vrouw overleden aan een hersentumor. We hadden net wat was haar laatste bezoek aan haar arts te zijn. Toen we vertrokken de kliniek, zei hij dat hij wenst hij kon haar een extra grote dosis pijnstillende medicijnen te geven. Ze zei dat ze niet nodig hebben, omdat ze haar pijn onder controle kon houden. Toen ik hielp haar in de auto, zei ze tegen me. "Ken, wil hij me om mezelf te doden." Ze had veel in de laatste 18 maanden geleden, maar de verklaring van haar arts het grootste lijden veroorzaakt voor haar. Het voelde verwoestende aan haar dat haar arts, haar vertrouwde arts, zou suggereren dat ze zichzelf zou doden. Twee weken later overleed ze rustig, zonder pijn en met waardigheid. Waardeerden we al onze tijd samen, vanaf het natuurlijke einde van haar leven op aarde.

Jaar 2000, 55-jarige Jeanette Hall werd door zijn chirurg naar mij verwezen met de diagnose van lagere rectale anale kanker die niet mogelijk was om te opereren. Toen ik mevrouw Hall voor het eerst ontmoette, vertelde ik haar dat ze een tumor had die, hoewel ze niet in staat was om te opereren, behandeld kon worden met bestraling en chemotherapie, wat een grote kans op genezing gaf. Toen ze naar me toekwam met de diagnose dat ze niet kon opereren, voelde ze zich zonder hoop en wanhopig. Toen ze haar diagnose van kanker kreeg en het ziekenhuis verliet, werd ze door het ziekenhuispersoneel gevraagd: "Heb je je bedrijf geregeld, hebben ze verzonnen hoe ze de begrafenis kunnen doen? Ze hadden niet veel hoop voor haar toekomst.

Ze gaf me het nieuws dat ze geen kanker had, ze wilde hulp bij zelfdoding. "Ik stemde voor de wet, en dit is hoe ik het wil. Ik wil niet te gaan door alle problemen die de behandeling met zich meebrengt, "zei ze. Ze was erg vertrouwen in zijn beslissing om te sterven door hulp bij zelfdoding. Ze stemde te komen en bezoek me na een week. Tijdens deze week, dus ontmoette ze de chirurg opnieuw, en hij haar verteld dat ze zou sterven zonder behandeling binnen 6-12 maanden. In Oregon, zodat mensen kunnen kiezen voor hulp bij zelfdoding als ze 6 maanden of korter verwachte levensduur links, zodat ze gekwalificeerd voor de wet was.

Toen ik haar de week daarop zag, zei ze: 'Dr Stevens, ik kom hier voor pillen, waarom geef je me geen pillen? Nogmaals, ik moedigde haar aan om kankerbehandeling te krijgen, maar ze bleef een gevoel van hopeloosheid over haar diagnose hebben. Ze weigerde kankerbehandeling en was vastbesloten om te sterven door hulp bij zelfdoding. Ze stemde ermee in om me een keer per week te ontmoeten. Na het derde of vierde bezoek, begon ik meer te vragen over haar familie. Ze had een zoon die voorgelezen had bij de politie in Oregon. Ik zei: "mevrouw Hall, zou je niet willen zien dat hij zijn diploma te nemen, Skule je niet wilt met toen hij trouwde?" Ze begon te begrijpen dat ze eigenlijk iets om voor te leven, haar gevoel van hopeloosheid en wanhoop werden vervangen door had hoop. Ze stemde ermee in om bestralingstherapie en chemotherapie te ontvangen, die zeer succesvol was en de kanker wegsmelt. Vijf jaar later zag ik haar in een restaurant waar ze met een vriendin was en ze kwam naar me toe en zei: 'Dr. Stevens, je hebt mijn leven gered. Als ik naar een arts was gegaan die in geassisteerde zelfmoord geloofde en ik had besloten mijn zelfmoord te laten steunen in plaats van te behandelen, zou ik hier niet zijn. Ik was dood geweest. "Dit is jaren geleden met 14 gebeurd, ze is nog steeds erg functioneel en gelukkig in haar leven, en zegt altijd:" Het is geweldig om te leven! "Ze is vaak door de media geïnterviewd. Als een resultaat van het verhaal van Brittany Maynard zijn zij en ik in haar huis geïnterviewd door tv-teams van Nippon TV en Fuji TV in Japan. Het was twee m een ​​correspondent van Al Jazeera English video die me deze week interviewde.

Er kunnen financiële motieven voor hulp bij zelfdoding. In Oregon, dus de combinatie van juridische hulp bij zelfdoding en prioriteit medische zorg op basis van de prognose creëerde een gevaar voor patiënten binnen de Oregon Health Plan (Medicaid). Ten eerste is er een financiële prikkel voor patiënten om zelfmoord te plegen: het plan heeft betrekking op de kosten van hulp bij zelfdoding. Ten tweede zal het niet per se van plan om de verwerkingskosten te dekken. Als voorbeeld kankerpatiënten geweigerd levensverlengende behandeling als zij geacht te hebben "minder dan 24 maanden gemiddelde overleving door behandeling" en aan andere criteria. Sommige van deze patiënten waren in de behandeling, kunnen leven voor vele jaren; zo veel als vijf, tien of twintig jaar, afhankelijk van het type kanker. Dit komt omdat er altijd een aantal mensen die gaan tegen de kansen. Maar toch, het plan heeft alleen betrekking op de kosten van hun zelfmoord.

Het verhaal van Barbara Wagner werd gepubliceerd in Oregon 2008. Ze heeft me laten weten dat het ziekteverzekeringsplan van Oregon haar longkankergeneesmiddel niet zal accepteren en betalen, maar ze kunnen wel betalen voor comfortzorg, waaronder begeleide zelfmoord. Ze heeft tv-verslaggevers verteld: "Ze betalen voor mij om te sterven, maar willen niet voor mijn leven betalen". Bekijk het verhaal http://www.katu.com/home/video/26119539.html.

Dr. Ezechiël Emanuel, medisch ethici, hebben gesuggereerd dat ontoereikende medische middelen aan die tussen 15 en 55 jaar moeten worden verstrekt; en hij ziet geen reden voor dat hij zich in meer dan 75 jaar moeten leven. Te legaliseren hulp bij zelfdoding met zich mee brengt economische gevolgen.

Wanneer een persoon drukt een verlangen om zijn eigen leven te nemen, zodat de maatschappij handelt door het beschermen van de persoon die zelfmoord pleegt. Maar in het geval dat hulp bij zelfdoding is gelegaliseerd, dan is het verstrekken van de communautaire bijstand voor de persoon om zelfmoord te plegen. Dit geldt vooral voor mensen die ernstig ziek zijn of een handicap hebben - ze hebben de bescherming van de samenleving tegen zelfmoord verloren. Hoe ironisch is het niet?

Een andere groep die tegen door een arts ondersteunde zelfmoord is, zijn mensen met een handicap. Wanneer mensen zeggen dat er dingen zijn die erger zijn dan de dood, lijken ze vaak mensen met een handicap te beschrijven. Sommige mensen met een handicap hebben een groep gemaakt met de naam Not Yet Dead (Not Deas Yet) om te beweren dat ze ervoor kiezen om te leven. Er is ook een probleem met mensen die aan een depressie lijden, dat ze niet de psychiatrische evaluatie en behandeling krijgen die ze verdienen, maar in plaats daarvan de mogelijkheid bieden voor zelfhulp door een arts.

Oregon heeft een hoge zelfmoordcijfer (niet met inbegrip van hulp bij zelfdoding) is 140% van de Amerikaanse nationale gemiddelde, en het is niet verminderd wanneer legaliserandet van hulp bij zelfdoding uitgevoerd.

Ik maak me zorgen over de berichtgeving van de media over Ms. Maynard kan leiden tot verdere zelfmoord. Er zijn ernstige problemen dat zelfmoord de media infecteert door zelfmoord te melden en andere zelfmoorden aan te moedigen. Er zijn richtlijnen voor media die niet zijn nageleefd na het melden van Ms. Maynard. Het risico van een zelfmoordgolf is reëel en omvat kinderen. Zie ook: http://www.margaretdore.org/2014/10/the-brittany-maynard-case-illustrates.html

Legalisatie van Assisted Suicide geeft geen nieuwe rechten aan patiënten. Het doel is om artsen die medicijnen voor dodelijke drugs schrijven, perfect juridisch te beschermen. De strategieën en methoden van organisaties voor zelfdoding zijn in staat om verbluffende herschrijvingen te gebruiken. In zijn boek uit 1993 "Wettige Exit" (legale Exit "), is Derek Humphry, oprichter van de Hemlock Society, wijdde een hoofdstuk dubbelzinnigheden (Double Peak) over het belang van taal. Je kunt het "menselijkheid" of "zorgzaam" noemen, maar geassisteerde zelfmoord is zelfmoord.

Mensen die krijgen een fatale diagnose is niet noodzakelijk sterven, het betekent niet dat je per se zal sterven. Een vriend van mij werd verteld dat hij 2004 13 tumoren van de lever, dan 70 tumoren had in zijn longen, en zijn arts vertelde hem dat hij dood zou zijn binnen een maand en een half. Binnen twee weken na zijn diagnose, zodat hij verkocht, en zijn vrouw van hun spullen in een garage sale en gaf weg op ongeveer gereedschappen en spullen voor $ 20,000 zodat hij de vrouw zou niet het gevoel dat de last van zijn spullen en help haar voor te bereiden op een leven zonder Zij verkochten hem zijn spullen voor tien cent als ze waard waren een dollar en voorbereid voor de begrafenis in een andere staat. Ze contacteerden voor ongeveer een makelaar en verkocht bijna huis.

Maar toen besefte hij dat hij ondanks al deze tumoren in de lever en de longen zich niet slecht voelde en hij zijn sterfelijke diagnose toediende. Zijn arts keek opnieuw naar zijn medische status en zag dat zijn tumoren niet kwaadaardig (sterfelijk) waren. Hij leeft nog steeds tien jaar later, zonder specifieke kankerbehandeling te ondergaan. Na de eerste diagnose van dodelijke tumor, hebben hij en zijn vrouw zeer ongecontroleerde beslissingen genomen die hen financieel veel kosten. Omdat hij in Oregon woont, zou hij gekwalificeerd zijn voor hulp bij hulp bij overlijden. Als hij zelfmoord had gedaan voordat hij de juiste diagnose kreeg, had hij zijn leven voortijdig kunnen beëindigen. zien http://www.pccef.org/resources/documents/PRCUpdate_2011_4pg4-5.pdf

Er zijn veel raporterade gevallen waarin patiënten hun dodelijke diagnoses gegeven aan hen door hun artsen hebben overleefd. De legalisatie van hulp bij zelfdoding verlaagt en verkort het leven van kwetsbare mensen.

Het is triest dat mevrouw Maynard ontwikkelde een hersentumor. Het is tragisch dat ze eindigde haar leven voortijdig en dat haar familie en vrienden hadden de kans om meer onvergetelijke tijd doorbrengen met haar. Wij waarderen de tijd niet met degenen die we liefhebben? Waarom verkorten van de tijd? Medicijnen hebben de waarde van het verzorgen van de symptomen van de patiënten en hen te helpen pallitativt.

Kaart Ms. Maynard's verhaal als een contrast met 19-jaar-Hook Hill, een basketbalspeler bij het College die een tumor inoperabel. Ondanks de diagnose, en slechts een paar maanden zo te leven woont ze leven voor de volledige en verhogen het bewustzijn van kanker bij kinderen van het publiek. Ze probeert niet om zijn leven te verkorten met hulp bij zelfdoding. Ze is een echte held toen ze speelt voor zijn basketbolllag in Indiana nu de 2 november 2014.

We als samenleving moet zich richten op hoop en geloof, hoop en wanhoop niet te verliezen. Hulp bij zelfdoding is verkeerd en gevaarlijk.

LDSmag.141104. LDS Oregon Oncoloog Spreek van de Tragedie van de hulp bij zelfdoding