Hulp bij zelfdoding bespaart geld - de cynische waarheid over euthanasie

Te wonen om 100%, door Jim Loehr en Tony Schwarz, pagina 133.
Te wonen om 100%, door Jim Loehr en Tony Schwarz, pagina 133.

Hoop is het laatste wat een verlaat"Is een gezegde dat ik voel is een van de belangrijkste beschikbare gezegden. Als je verliest hoop, goed dan, je bent je grootste tegenstanders en je verlies kan een självupfyllande profetie zo goed.

We leven in een wereld waar niet alleen de hoop belachelijk gemaakt, maar geld wordt gezien als belangrijker dan het individu. Mijn eigen pijnlijke ervaring van dit is wanneer ik verwachtte een baby met een aangeboren afwijking. Ik werd uitgenodigd om abortus, maar koos op basis van wat ik wist was recht, om mijn kind te houden. Vandaag, net iets meer dan 14 jaar later, zie ik voortdurend de gelukkige uitkomst van deze verkiezing. Helaas, ik heb ook ervaring op het krijgen van andere vrouwen die ook wachtte kinderen met omphalocele, om hen te ondersteunen in hun beslissing een abortus te hebben te helpen. Ze vervolgens zowel artsen en soms familieleden die duwen voor hen om hun zwangerschap te beëindigen.

De waarde van een leven is niet groot in de ogen van de wereld, en het heeft ook geleid tot een staat die Oregon heeft erkend de economische voordelen van het aanbieden van hulp bij zelfdoding bij patiënten die worden beschouwd als terminaal ziek. LDS tijdschrift laat een oncoloog ons vertellen over de tragische beslissing dat veel patiënten het gevoel hebben dat zij moeten nemen - en de zegeningen die het kan opleveren om nooit de hoop opgeven.

Natuurlijk, dit is een zeer belangrijk onderwerp. Wat als onze Zweedse land zou plotseling laten inspireren door staten zoals Oregon of Nederland. Hoe belangrijk is het niet met een geweten? In Zweden, moet men niet op als verloskundige, indien u het niet eens te helpen bij abortus. Wanneer artsen worden gedwongen om hulp bij zelfdoding om het recht op te treden als arts te behouden ??

"Dr Kenneth Stevens, Dy. is emeritus hoogleraar en oud. Professor aan de Radiological Oncologie,Oregon Health & Science University, Portland, Oregon en de Voorzitter, Artsen voor Compassionate Care Foundation Onderwijs, www.pccef.org

Hill_LaurenDe foto in het artikel toont Lauren Hill, die is gediagnosticeerd met een hersentumor inoperabele en krijgen slechts een paar maanden te leven. Ze heeft net een toonaangevende baskettboll toernooi gespeeld op Mt. St. Joseph University.

 Hulp bij zelfdoding heeft onlangs bloeide in de media naar aanleiding van Bretagne Maynard, die waren gediagnosticeerd met een hersentumor eerder dit jaar, kwam naar Oregon en stierf door zelfmoord met een overdosis barbituraat november 1 2014. De assistent zelfmoord pleitbezorger organisatie Compassion & Choices (ex. Hemlock Society), heeft geregeld en portretteerde een vaardige mediacampagne over haar verhaal aan een bredere legalisatie van hulp bij zelfdoding te ondersteunen.

Ze was aantrekkelijk, jonge, pas getrouwd en gediagnosticeerd met een kwaadaardige hersentumor. Hoewel ze was erg glad en hadden de gelegenheid om te reizen naar de Grand Canyon een paar weken eerder, dus ze voelde buiten alle hoop. Ze eindigde haar leven voortijdig een paar dagen geleden door een overdosis drugs.

Mijn 47 jaar ervaring in de zorg voor patiënten met kanker in Oregon is een rijke ervaring van verschillende patiënten. Sinds Oregon assistent zelfmoord soorten gestemd 1994, heb ik de wet, zijn de effecten bestudeerd en geprobeerd om het te bestrijden.

Brittany Maynard's verhaal is nu in de media, maar er zijn ook andere verhalen over hulp bij zelfdoding in Oregon.

De eerste keer dat ik betrokken raakte bij hulp bij zelfdoding was 1982, kort voor mijn 39-jarige vrouw overleden aan een hersentumor. We hadden net wat was haar laatste bezoek aan haar arts te zijn. Toen we vertrokken de kliniek, zei hij dat hij wenst hij kon haar een extra grote dosis pijnstillende medicijnen te geven. Ze zei dat ze niet nodig hebben, omdat ze haar pijn onder controle kon houden. Toen ik hielp haar in de auto, zei ze tegen me. "Ken, wil hij me om mezelf te doden." Ze had veel in de laatste 18 maanden geleden, maar de verklaring van haar arts het grootste lijden veroorzaakt voor haar. Het voelde verwoestende aan haar dat haar arts, haar vertrouwde arts, zou suggereren dat ze zichzelf zou doden. Twee weken later overleed ze rustig, zonder pijn en met waardigheid. Waardeerden we al onze tijd samen, vanaf het natuurlijke einde van haar leven op aarde.

Jaar 2000 dus door hun chirurg doorgestuurd op 55-jarige Jeanette Hall naar me toe met een diagnose van lagere rectale anale kanker die niet mogelijk was om een ​​operatie uit te voeren. Toen ik voor het eerst ontmoette mevrouw Hall, dus ik gaf haar het nieuws dat ze een tumor had, hoewel het niet kon worden bediend, kan worden behandeld met bestraling en chemotherapie, wat resulteerde in een grote kans op genezing. Toen kwam ze naar me toe met zijn diagnose die niet konden worden bediend, zodat ze voelde hopeloos en hart was gebroken. Toen kreeg ze haar diagnose van kanker en verliet het ziekenhuis toen ze werd gevraagd door ziekenhuispersoneel "heb je geregeld van uw bedrijf, hebben ze gedaan wat te doen met de begrafenis? Ze hadden niet veel hoop voor haar toekomst.

Ze gaf me het nieuws dat ze geen kanker had, ze wilde hulp bij zelfdoding. "Ik stemde voor de wet, en dit is hoe ik het wil. Ik wil niet te gaan door alle problemen die de behandeling met zich meebrengt, "zei ze. Ze was erg vertrouwen in zijn beslissing om te sterven door hulp bij zelfdoding. Ze stemde te komen en bezoek me na een week. Tijdens deze week, dus ontmoette ze de chirurg opnieuw, en hij haar verteld dat ze zou sterven zonder behandeling binnen 6-12 maanden. In Oregon, zodat mensen kunnen kiezen voor hulp bij zelfdoding als ze 6 maanden of korter verwachte levensduur links, zodat ze gekwalificeerd voor de wet was.

Toen ik haar zag het volgende week, zei ze: "Dr Stevens, heb ik hier gekomen voor de pillen, waarom heb je me niet geven pillen? Nogmaals, dus ik moedigde haar aan om de behandeling van kanker krijgen, maar ze bleef een gevoel van hopeloosheid over hun diagnose hebben. Ze weigerde de behandeling van kanker, en was zeer vastberaden om te sterven door hulp bij zelfdoding. Ze stemde voor een ontmoeting met mij een keer per week. Na de derde of vierde bezoek, dus ik begon meer over haar familie te vragen. Ze had een zoon, die studeerde aan de politie in Oregon. Ik zei: "Mevrouw Hall, zou je het niet leuk om hem te zien zijn diploma te nemen, Skule je niet wilt erbij zijn als hij getrouwd?" Ze begon te begrijpen dat ze daadwerkelijk iets om voor te leven, haar gevoel van hopeloosheid en wanhoop werden vervangen door had hopen. Ze overeengekomen en radiotherapie en chemotherapie, die zeer succesvol was en de kanker smolt weg. Vijf jaar later, zag ik haar in een restaurant waar ze was met een vriend, en ze naar mij kwam en zei: "Dr. Stevens, je hebt mijn leven gered. Als ik naar een arts die in hulp bij zelfdoding geloofd, en tot mijn beslissing om hulp bij zelfdoding in plaats van behandeling hadden afgesproken was gegaan, dus ik zou hier niet zijn. Ik was dood geweest. "Dit overkwam 14 jaar geleden, ze is nog steeds zeer functioneel en gelukkig in zijn leven, en voortdurend te zeggen" het is geweldig om te leven! "Ze is geïnterviewd door de media vele malen. Als gevolg van Bretagne Maynard's verhaal, zodat zij en ik heb bij haar thuis geïnterviewd door de tv-ploeg van Nippon TV en TV van Fuji in Japan. Het was om m een ​​correspondent van Al Jazeera Engels video, die mij interviewde in een week.

Er kunnen financiële motieven voor hulp bij zelfdoding. In Oregon, dus de combinatie van juridische hulp bij zelfdoding en prioriteit medische zorg op basis van de prognose creëerde een gevaar voor patiënten binnen de Oregon Health Plan (Medicaid). Ten eerste is er een financiële prikkel voor patiënten om zelfmoord te plegen: het plan heeft betrekking op de kosten van hulp bij zelfdoding. Ten tweede zal het niet per se van plan om de verwerkingskosten te dekken. Als voorbeeld kankerpatiënten geweigerd levensverlengende behandeling als zij geacht te hebben "minder dan 24 maanden gemiddelde overleving door behandeling" en aan andere criteria. Sommige van deze patiënten waren in de behandeling, kunnen leven voor vele jaren; zo veel als vijf, tien of twintig jaar, afhankelijk van het type kanker. Dit komt omdat er altijd een aantal mensen die gaan tegen de kansen. Maar toch, het plan heeft alleen betrekking op de kosten van hun zelfmoord.

Barbara Wagner's verhaal werd gepubliceerd in Oregon 2008. Zij heeft mij het nieuws dat de Oregon Health Plan verzekering niet zal goedkeuren en betalen voor haar longkanker medicijnen gegeven, maar ze kunnen betalen voor troostende zorg (comfort care), die hulp bij zelfdoding omvat. Ze heeft de televisie vertelde verslaggevers "Ze betalen me om te sterven, maar zou niet betalen voor mij om te leven." Zie verhaal op http://www.katu.com/home/video/26119539.html.

Dr. Ezechiël Emanuel, medisch ethici, hebben gesuggereerd dat ontoereikende medische middelen aan die tussen 15 en 55 jaar moeten worden verstrekt; en hij ziet geen reden voor dat hij zich in meer dan 75 jaar moeten leven. Te legaliseren hulp bij zelfdoding met zich mee brengt economische gevolgen.

Wanneer een persoon drukt een verlangen om zijn eigen leven te nemen, zodat de maatschappij handelt door het beschermen van de persoon die zelfmoord pleegt. Maar in het geval dat hulp bij zelfdoding is gelegaliseerd, dan is het verstrekken van de communautaire bijstand voor de persoon om zelfmoord te plegen. Dit geldt vooral voor mensen die ernstig ziek zijn of een handicap hebben - ze hebben de bescherming van de samenleving tegen zelfmoord verloren. Hoe ironisch is het niet?

Een andere groep die tegen-arts hulp bij zelfdoding zijn mensen met een handicap. Als mensen zeggen dat er een aantal dingen erger dan de dood, het lijkt erop dat ze vaak te beschrijven mensen met een handicap. Sommigen van degenen die een handicap hebben een groep nog onder de naam niet dood gemaakt (NB Deas nog) te beweren dat ze ervoor kiezen om te leven. Er is ook een probleem met mensen die lijden aan een depressie ze niet de psychiatrische evaluatie en behandeling krijgen die ze verdienen, maar in plaats daarvan wordt de gelegenheid geboden om hulp bij zelfdoding.

Oregon heeft een hoge zelfmoordcijfer (niet met inbegrip van hulp bij zelfdoding) is 140% van de Amerikaanse nationale gemiddelde, en het is niet verminderd wanneer legaliserandet van hulp bij zelfdoding uitgevoerd.

Ik ben bang dat media-aandacht voor mevrouw Maynard kan bijkomende zelfmoord. Er zijn ernstige problemen met dat zelfmoord besmettelijk wanneer de media door de rapportage over zelfdoding aan te moedigen om andere zelfmoorden. Er zijn richtlijnen voor de media die niet worden waargenomen wanneer men heeft gerapporteerd over Ms. Maynard. Het risico van een självmordsvåg is echt en is inclusief kinderen. Zie ook: http://www.margaretdore.org/2014/10/the-brittany-maynard-case-illustrates.html

De legalisatie van hulp bij zelfdoding geen nieuwe rechten te geven voor patiënten. Het doel is om compleet legaal te beschermen artsen die recepten voor dodelijke drugs te schrijven. Het beleid en de praktijken van de organisaties van pro- hulp bij zelfdoding is om eufemismen gebruiken. In zijn boek uit de 1993 "Rechtmatige Exit" (wettige Exit "), heeft Derek Humphry, oprichter van de Hemlock Society, wijdde een hoofdstuk getiteld dubbelzinnigheden (Double Peak) over het belang van taal. Je kunt het noemen "compassie" of "zorg", maar hulp bij zelfdoding is zelfmoord.

Mensen die krijgen een fatale diagnose is niet noodzakelijk sterven, het betekent niet dat je per se zal sterven. Een vriend van mij werd verteld dat hij 2004 13 tumoren van de lever, dan 70 tumoren had in zijn longen, en zijn arts vertelde hem dat hij dood zou zijn binnen een maand en een half. Binnen twee weken na zijn diagnose, zodat hij verkocht, en zijn vrouw van hun spullen in een garage sale en gaf weg op ongeveer gereedschappen en spullen voor $ 20,000 zodat hij de vrouw zou niet het gevoel dat de last van zijn spullen en help haar voor te bereiden op een leven zonder Zij verkochten hem zijn spullen voor tien cent als ze waard waren een dollar en voorbereid voor de begrafenis in een andere staat. Ze contacteerden voor ongeveer een makelaar en verkocht bijna huis.

Maar toen realiseerde hij zich dat ondanks al deze tumoren in de lever en de longen als hij voelde niet slecht, en hij infrågasatte zijn dodelijke diagnose. Zijn arts keek terug op zijn medische toestand en zag dat zijn tumor was niet kwaadaardig (dodelijk). Hij leeft nog tien jaar later, zonder enige specifieke behandeling van kanker te hebben ontvangen. Na de eerste diagnose van een dodelijke tumor, hebben hij en zijn vrouw veel oövervägda beslissing als financiële kost ze veel genomen. Sinds hij leeft in Oregon, zou hij zich hebben gekwalificeerd voor begeleid euthanasie. Had hij gekozen hulp bij zelfdoding voordat hij een nauwkeurige diagnose, hij had kunnen zijn leven voortijdig beëindigd. Zien http://www.pccef.org/resources/documents/PRCUpdate_2011_4pg4-5.pdf

Er zijn veel raporterade gevallen waarin patiënten hun dodelijke diagnoses gegeven aan hen door hun artsen hebben overleefd. De legalisatie van hulp bij zelfdoding verlaagt en verkort het leven van kwetsbare mensen.

Het is triest dat mevrouw Maynard ontwikkelde een hersentumor. Het is tragisch dat ze eindigde haar leven voortijdig en dat haar familie en vrienden hadden de kans om meer onvergetelijke tijd doorbrengen met haar. Wij waarderen de tijd niet met degenen die we liefhebben? Waarom verkorten van de tijd? Medicijnen hebben de waarde van het verzorgen van de symptomen van de patiënten en hen te helpen pallitativt.

Kaart Ms. Maynard's verhaal als een contrast met 19-jaar-Hook Hill, een basketbalspeler bij het College die een tumor inoperabel. Ondanks de diagnose, en slechts een paar maanden zo te leven woont ze leven voor de volledige en verhogen het bewustzijn van kanker bij kinderen van het publiek. Ze probeert niet om zijn leven te verkorten met hulp bij zelfdoding. Ze is een echte held toen ze speelt voor zijn basketbolllag in Indiana nu de 2 november 2014.

We als samenleving moet zich richten op hoop en geloof, hoop en wanhoop niet te verliezen. Hulp bij zelfdoding is verkeerd en gevaarlijk.

LDSmag.141104. LDS Oregon Oncoloog Spreek van de Tragedie van de hulp bij zelfdoding