LDS vrouwen met kinderen nu in aanmerking voor full-time werk aan het seminarie en het instituut

1440564

LDS moeders met kinderen thuis komen nu in aanmerking om full-time te werken als leraar in de kerk seminarie en instituut programma's.

De wijziging van het beleid is op vrijdag, aan het personeel gepresenteerd, zegt Chad Webb, de beheerder van de LDS godsdienst afdeling, seminarie en instituut. Al snel gegenereerd buzz en de opwinding onder de vrouwen van De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen.

"We hebben niet eerder gehad vrouwelijke werknemers die kleine kinderen thuis, gezien hun essentiële rol als moeder," zei Webb. "Terwijl we doorgaan met de bijdrage die zij maken in hun huizen te herkennen, erkennen wij ook dat er soms hun persoonlijke omstandigheden zijn zodanig dat gezinssituatie vereist dat ze werken."

De kerk heeft meer dan 2000 full-time seminarie en instituut leraren over de hele wereld.

Full-time in loondienst seminarie leerkrachten die in gebieden werken met grote LDS bevolking in Utah en Idaho, waar de kerk het aanbieden van het seminarie in gebouwen grenzend aan openbare middelbare scholen in de bevrijde schooldagen. Meer dan 400.000 mormonn jongeren deel aan seminar klassen over de hele wereld, hoewel de meeste buiten de schooluren met 44.000 vrijwillige leraren die in kerkroepingen of als zendeling worden onderwezen.

Instituut programma verzorgt bijna 400.000 jeugd van college leeftijd aan het Instituut in de nabijheid van meer dan 500 hogescholen en universiteiten over de hele wereld.

De eerste vrouw om te dienen als directeur van een district van religie Instituut uitgedrukt opwinding over de wijziging van het beleid.

"Het is een zorg dat als ik ooit kinderen had, zou ik naar het seminarie en het instituut te verlaten," zegt Barbara Morgan, die LDS Institute toezicht houdt in de Greater Boston Area, ook aan Harvard en MIT. "Deze beslissing is groot. I love it. Ik denk dat het het juiste moment. Ik zou verbaasd zijn geweest als het niet snel was veranderd. "

"Ik ben eerlijk gezegd erg opgewonden," voegde ze eraan toe: "Nee 1 voor mijn toekomst en voor andere vrouwen, en nr 2, ik ben echt blij voor de studenten, zowel mannelijke als vrouwelijke studenten, die de mogelijkheid hebben om vrouwen met kinderen te krijgen ervaren in de oprichting van families als leraar in de klas. "

Webb zei dat de aanpassing is zorgvuldig overwogen al jaren, en met kerkleiders van hogere rang, die verantwoordelijk is voor de leer van de Kerk besproken.

Hij vroeg ook om advies van de vrouwen die hulporganisaties van de kerk te leiden.

"Hebben wij uitdrukkelijk hun advies gevraagd en vond dat ze in hun gevoel dat dit het juiste ding om te doen verenigd waren," zei hij. "Maar uiteindelijk was het een dienstverband beslissing genomen door het bestuur van het seminarie en het instituut."

Het besluit komt op een moment dat andere veranderingen voor vrouwen in de Kerk is gebeurd. In de afgelopen 25 maanden, heeft de Kerk, onder andere verlaagde de leeftijd waarop vrouwen voltijdzending kunnen dienen, creëerde nieuwe leidinggevende posities voor de zendelingen, maakte het mogelijk voor vrouwen om te bidden tijdens de algemene conferenties en maakte kvonnornas algemene vergadering een deel van de algemene conferenties.

Morgan heeft Webb en andere leden van het bestuur van het seminar en het Instituut voor 15 jaar bekend. Zij bevestigde dat zij over hebben gesproken en wordt beschouwd als het beleid voor ten minste deze tijd.

Morgan weet dat vrouwen met kinderen die besloten niet in de lerarenopleiding te gaan, omdat ze wisten dat ze niet konden worden gebruikt. Ze weet dat vrouwen die mannen die kinderen had uit een vorige relatie getrouwd en had naar het seminarie en het instituut te verlaten.

Ze is ook bekend leraar die getrouwd zijn, die uiteindelijk ook hoopt te doen, en dan had kinderen en moest naar het seminarie en het instituut te verlaten.

"Ik herinner me denken toen ik in het programma vanaf het begin kwam, dat dit niet het juiste beroep voor mij zou kunnen zijn, want als mijn man sterft en ik heb kinderen en ik heb een baan nodig, zal ik worden opgeleid om dit te doen, maar niet in aanmerking om een ​​baan. "

Dit is één van de redenen dat Morgan, die een bachelor en master's degree behaald aan de BYU, afgewerkt met een Ph.D. Utah State University, waar ze leerde de kerkgeschiedenis aan de BYU onderwezen te hebben in het seminarie van zes jaar.

Webb zei dat dit alles was overwegingen een rol hebben gespeeld bij de beslissing.

"Deze beslissingen zijn belangrijk, dus daarom hebben we ervan dachten allemaal een stuk. Ik ben blij dat de tijd rijp is. We erkennen en waarderen de belangrijke rol van moeders en gezinnen. We erkennen ook dat veel vrouwen zijn geweldig leraren en rolmodellen voor onze studenten. We vertrouwen erop dat onze docenten de juiste beslissingen voor zichzelf en de gezinssituatie zal maken. "...

... Webb zei dat beheerders verwijderde het beleid dat de verschillende leden die ongeschikt zijn voor de werkgelegenheid als full-time docenten gemaakt. Nu, degenen die na een echtscheiding hertrouwd worden overwogen voor de werkgelegenheid.

###

Voor degenen die geïnteresseerd zijn, dan kunt u het volledige artikel hier lezen

http://www.deseretnews.com/article/865615543/LDS-women-with-children-now-eligible-for-full-time-seminary-institute-jobs.html?pg=all