Brigham Young's zoon B. Morris Young als crossdresser (Madame Pattirini)

330px-Brigham_Morris_Young
B. Morris Jonge verkleed als mevrouw Pattirini.

Brigham Morris Young (18 januari 1854-20 februari 1931 (leeftijd 77)) was een van de oprichters van de Young Men's Association of Mutual Improvement (Young Men's Mutual Improvement Association (YMMIA), de voorloper van het programma voor jonge mannen in de Kerk van Jezus Christus van de dag Heiligen (Mormoonse Kerk).

Morris Jonge, zoon van Brigham Young en één van zijn vrouwen, Margaret Pierce. Jaar 1875 geserveerd Morris Young in een missie voor de Kerk in de Hawaiiaanse eilanden. Kort na zijn terugkeer uit deze missie werd hij gevraagd door zijn vader naar YMMIA organiseren samen met Junius F. Wells en Milton H. Hardy.

Jaar 1883 geserveerd Morris Young in een andere missie opdracht in de Hawaiiaanse eilanden. Hij trouwde Armeda Sneeuw, een dochter van Lorenzo Snow. Hun zoon, Lorenzo Snow Jong was een vooraanstaand architect in Utah.

Jaar 1885 terug Morris Jong, zijn vrouw en hun kinderen van hun dienst in zijn tweede missie in de Hawaiiaanse eilanden. Al snel na zijn terugkeer naar Utah, begon Morris Jong, publiekelijk uitvoeren als een kruising dressing (travestiet) zanger onder het pseudoniem Madame Pattirini. Morris Jong verscheen als Pattirini op locaties in noord-centraal Utah uit de 1885 1900 eeuw. Hij kon een overtuigende falsetto te voeren, en velen in het publiek niet beseffen dat Pattirini was Morris Young.

http://en.wikipedia.org/wiki/B._Morris_Young

http://en.wikipedia.org/wiki/Cross-dressing