Brigham Young's zoon B. Morris Young als crossdresser (Madame Pattirini)

330px-Brigham_Morris_Young
B. Morris Jonge verkleed als mevrouw Pattirini.

Brigham Morris Young (18 januari 1854-20 februari 1931 (in de leeftijd 77)) was een van de oprichters van de Young Women's Association for Mutual Improvement (Young Men's Mutual Improvement Association (YMMIA), de voorloper van het programma voor de jonge mannen in de Kerk van Jezus Christus van de Day Saints (Mormon Church).

Morris Young was de zoon van Brigham Young en een van zijn vrouwen, Margaret Pierce. Jaar 1875 verdiende Morris Young in een zendingsmissie voor de kerk op de Hawaiiaanse eilanden. Kort na zijn terugkeer uit deze missie, werd hij door zijn vader gevraagd om YMMIA samen met Junius F. Wells en Milton H. Hardy te organiseren.

Jaar 1883 geserveerd Morris Young in een andere missie opdracht in de Hawaiiaanse eilanden. Hij trouwde Armeda Sneeuw, een dochter van Lorenzo Snow. Hun zoon, Lorenzo Snow Jong was een vooraanstaand architect in Utah.

Jaar 1885 bracht Morris Young, zijn vrouw en hun kinderen terug van zijn dienst in zijn tweede missie op de Hawaiiaanse eilanden. Meteen na zijn terugkeer in Utah begon Morris Young op te treden als een crossdressing (transvestit) zanger onder het pseudoniem Madam Pattirini. Morris Young gedroeg zich als Pattirini op locaties in het noorden en midden van Utah van 1885 tot 1900 eeuw. Hij kon een meeslepende falset uitvoeren, en velen in de menigte wisten niet dat Pattirini Morris Young was.

http://en.wikipedia.org/wiki/B._Morris_Young

http://en.wikipedia.org/wiki/Cross-dressing