Celebrocracy - De wereld wordt grotendeels gecontroleerd door waarden

rat_pack_narrowweb__300x232,0Het lezen van een interessante biografie van de rockband U2 geschreven door John Jobling. De zanger van de band Bono is sterk betrokken bij de politieke humanitaire werk.

Het boek richt zich tot een fenomeen genaamd Celebrocracy. De wereld wordt gerund grotendeels door een schatting.

We in de kerk zou graag worden beïnvloed door persoonlijk voorbeeld.

In de Celebrocracy als Jobling praten over gebeurt invloed in plaats van door een beroemdheid geobsedeerd media. Een paar celebs uitspraken krijgen een rijkelijk impact. Celebrocracy is een power-afdeling.

Een sprekend voorbeeld genoemd in het boek zijn afkomstig van live 8 jaar 2005. Bob Geldof treedt op met een vertegenwoordiger van een organisatie betrokken bij humanitaire werk 24 / 7. Voorganger feitelijke uiteenzetting van de complexe problemen genegeerd grotendeels met stilte. Toen zijn buurman op het podium Bob maakt een aantal eenvoudige krachtige "one-liners" zijn ze kritiekloos in journaals en kranten en krijgt een enorme impact.

Krachten van Celebocracy evident deels in de veranderde houding ten opzichte van de definitie van het begrip van het huwelijk en het recht voor koppels van hetzelfde geslacht aan te nemen. Celebrity verklaringen zijn de waarden van miljoenen veranderd in een korte tijd.

In sociale media lijkt steeds beroemdheden (kunstenaars, acteurs, bloggers, schrijvers) korte sterk vereenvoudigde "one-liners". Ze denken ook een grote impact hebben op de leden van de kerk.

We worden verondersteld om na te denken en dan vraag God en bestuderen van de beste boeken. Een patiënt zware pad naar goed onderbouwde waarden. Het is, denk ik dat het vermelden waard zijn de verschillen.

Celebrocracy kan ook draaien negatief. Avi Steinberg neemt in zijn nieuwe boek over lds up daar een voorbeeld van.

"Om een ​​fan van Het Boek van Mormon te zijn is om een ​​eenzame weg te lopen. Je zal bijna niemand om mee te praten. Geen van je vrienden zeker het boek te lezen. Niemand zeker had het Toegewezen op school ... Het is niet alleen sociaal aanvaardbaar te bespotten en te ontslaan, het is een voorwaarde voor serieus genomen. "

Avi is een niet-gelovige, maar diep gefascineerd door LDS. Ik denk dat hij gelijk heeft beschrijft iets dat steeds meer zullen worden universele dankzij de kracht van Celebrocracy. Toen mijn diepe gedachten worden vervangen met krachtige vereenvoudigingen zullen leden van een nog hogere mate van niet-gelovigen te schilderen als een zwakke, naïef en dom.

Hoop dat ik het mis heb, want het is een enge manier.

http://www.bokus.com/bok/9780385535694/the-lost-book-of-mormon-a-journey-through-the-mythic-lands-of-nephi-zarahemla-and-kansas-city-missouri/


Gast Columnist: Waarnemers