Een contrast in alles

Kaarsen-488584_1280

In 2 Nephi 2: 11 zegt: "Want het is noodzakelijk tegenstelling in alle dingen. Zo niet, mijn wildernis eerstgeborene, zou niemand in staat zijn om de gerechtigheid, noch goddeloosheid, heiligheid noch ellende, noch iets goed of kwaad. Daarom moet alles per se een geheel te zijn, want als er was slechts één eenheid moet zo levenloos, zonder dat het leven of de dood, de vergankelijkheid of onvergankelijke, geluk of ellende, voorlichting of niet op de hoogte te blijven. "

Dit principe is te vinden in vele culturen en filosofieën. Yin en yang, bijvoorbeeld. Dag en nacht, licht en duisternis, goed en kwaad, nat en droog, warm en koud, zon en regen - we denken in tegenstellingen, en de natuur is gemaakt met tegenstellingen.

Herinnert u zich dat een paar jaar geleden was een symbool dat lezen "we graag anders"? Dit symbool gekomen om te protesteren tegen racisme, en we spraken over hoe de samenleving wordt verrijkt door alle verschillende mensen. In zekere zin kan men zeggen dat het hetzelfde principe dat Paulus spreekt in Korinthe 12, waar hij lijkt op de leden van de kerk en hun verschillende talenten op verschillende ledematen van het lichaam geldt. We zijn allemaal verschillend en hebben verschillende talenten, en kan daarom verschillende functies in de samenwerking. Hoe zou de samenleving zijn als iedereen was goed in zingen, maar niemand kon verbouwen? Of als ze waren allemaal getalenteerd economen, maar niemand was in staat om een ​​operatie uit te voeren?

Vreemd genoeg, er is een gebied van onze Zweedse cultuur waar verschillen ineens helemaal niet acceptabel, en iedereen moet precies gelijk zijn. Deze ene verschil dat niet doorgaat, en dat kan niet zijn, is de ongelijkheid tussen de seksen. Mannen en vrouwen moeten precies hetzelfde zijn, en doe precies hetzelfde bedrag van de exact dezelfde dingen.

Ik vind het vreemd dat deze "gelijkheid" wordt genoemd, omdat als er dingen gelijk zijn, zijn ze hetzelfde hetzelfde waard is, niet. En hoe kunnen mannen en vrouwen evenveel waard als die van vrouwen in alle millennia lager dan wat de mensen hebben gedaan heeft gewaardeerd? Als je echt wilt een echte gelijkheid zou moeten zijn, in plaats van te proberen om iedereen zo veel van dezelfde dingen te doen krijgen, de waardering van de opvang van kinderen (met inbegrip van de eigen!) Zo veel als engineering. Laat de mensen zelf om te kiezen wie zorg moet dragen voor de kinderen, en hoe lang de kinderen naar de kleuterschool of thuis te zijn, en laat de zorg voor kinderen te geven zo veel pensioen betaald werk.

Nu zeggen ook nee ", maar dan de mensen thuis te blijven met de kinderen en het nemen van vakantie van het werk en ontvangen pensioen!" Als je denkt dat het is vakantie om thuis met de kinderen, je hebt het niet gedaan voor de komende jaren. Wanneer u thuis bent ouder die verblijven op de baan 24 uur per dag, en als de rest van het gezin, een vakantie van school en werkgelegenheid heeft meer werk dan normaal geweest. Het is continu werkende, ontvangen geen salaris, en meestal ook al het huishoudelijk werk, terwijl omdat het "nog maar thuis." Maar als je ervoor kiest om thuis te blijven ouders doen het omdat ze denken dat het belangrijkste wat je kunt doen is zorgen voor hun kinderen, niet omdat het rustgevende of niet in staat om een ​​"echte" werk te zijn.

Uiteraard zijn er veel mensen die zich niet kunnen veroorloven een ouder thuis blijven (onze maatschappij gebouwd voor dat het zo is), en het past niet elke ouder om thuis full-time. Maar mijn punt is dat wij mensen zijn anders, niet alleen in termen van etnische afkomst of ideologie; we zijn ook verschillend als mannen en vrouwen, en als individuen. Kan niet de samenleving stoppen met proberen om ons te dwingen om zijn?


Gast Columnist: Miriam