Net als een vuurtoren in de duisternis van het leven

waxinelichtjes-488569_1280

Vuurtorens wijst de weg. Het hele punt van een vuurtoren is dat het geeft af een veel sterkere licht om duidelijk te beseffen dat er een vuurtoren. Het ging erg goed voor vele duizenden jaren, maar toen kwam de elektriciteit. Plotseling werd de felle lichten overal, dus nu een vuurtoren zijn nog sterker - of misschien ver weg van gebouwen zijn.

Toen mijn moeder (die werd geboren in 1920 eeuw in een klein dorpje in het noorden van Zweden) een kind was, kon ze al de sterren van het dorp te zien 's nachts, want er was zo weinig elektrisch licht in het dorp. Nu, als zij oud geworden in Stockholm, ziet ze heel weinig sterren. Niet dat er minder sterren zijn geweest, maar omdat er zo veel dat stoort.

Onlangs las ik over een katholieke priester die moe van de mensen de mobiele telefoon kreeg ging in het seizoen en uit, zelfs tijdens begrafenissen. Hij kocht een goedkope interferentie apparaat en geïnstalleerd in zijn kerk, en vermijdt nu eindelijk storend mobiele telefoons tijdens kerkdiensten. Het gehele artikel is te vinden op de volgende link:

http://www.deseretnews.com/article/865617925/Tired-of-interruptions-Catholic-priest-installs-cellphone-jammer-in-church.html

Als voor onze eigen mogelijkheden om aan de Geest van God en om ons eigen hart te luisteren, kunnen we hetzelfde probleem hebben. Er is zoveel dat stoort. Hoe kunnen we ons richten op de boodschap van Gods Geest probeert ons anders te melden in onze omgeving is voortdurend verdrinking stem of verlichting van de Geest zo schreeuwerig we niet Zijn zacht licht gezien?

Voor mij, zo'n afleiding stress van alles wat er gedaan moet worden. Het leven lijkt soms een lange to-do lijst zijn. De gedachten spinnen rond wat ik moet doen, wanneer het te doen, hoe het te doen - op de voet gevolgd door een zekere ergernis bij mensen die komen met extra dingen die ze vragen zich af als ik kon. Vat niet dat ik al te veel, en dat ik moet vertragen een beetje?

Het antwoord is natuurlijk nee, het vat ze dat niet doen, omdat de enige die weet hoeveel ik moet doen is mezelf. Dus ik moet rustig en stevig zeggen, nee, helaas heb ik al te veel. En dan laat ik het gaan, in plaats van het gevoel van stress en je schuldig te voelen dat ik niet in nog een andere taak heeft geperst op mijn to-do lijst.

Ik was het ziekteverzuim in een paar jaar 90 eeuw, terwijl de Sociale Verzekeringsbank en mijn werkgever ruzie over wie verantwoordelijk is voor mijn revalidatie was (rugklachten als gevolg van te veel zwaar tillen zonder hulpmiddelen). Tijdens deze periode vertraagde het tempo zo veel dat ik begon naar beneden in mezelf. Ik ontdekte wat belangrijk was voor mij, hoe ik me voelde over verschillende verschijnselen, en - bovenal - kreeg ik de tijd om er te zijn voor mijn kinderen als ze me nodig had.

Deze keer was van onschatbare waarde voor mij als persoon. Het was alsof iemand trok het snoer naar elektriciteit van het leven, en ik kon alle sterren weer te zien. Nu is de wereld weer draait, sneller dan ooit, maar nu weet ik hoe mooi de sterren zijn. Ik voel de behoefte om soms snooze, zodat ik ze kan weer helder zien.

Gods stralend licht is als een baken in de duisternis van het leven. Maar naar de vuurtoren moet in staat zijn om de weg te wijzen, zijn licht te laten schijnen fel tegen een donkere achtergrond. Voor ons in staat om zijn licht moeten we volgen, tenminste soms, doven afleiding al het leven, zodat we ons kunnen concentreren op wat echt belangrijk. Ik hoop dat we allemaal een kerst waar we precies dat kan doen, zodat wij vrede in ons binnenste en vreugde in ons hart kunnen vinden.


Gast Columnist: Miriam