Temple - een toevluchtsoord voor de ziel en een plaats voor gesprekken.

Gasthem_bild_648x452

Vorige week had ik het voorrecht om de tempel in Stockholm. In een week, had ik een ernstige hoofdpijn gehad en voelde me vrij hoe moe ik was zo veel pijn hebben gehad. Ik bijna spijt van dat ik kaartjes had geboekt naar de trein. Maar ik kwam weg.

Het zag er niet goed gestart. Miste de tram en moest haasten om de trein die een keer sprong ik op de laatste auto dus het was slechts twee minuten over totdat de trein zou gaan. In mijn eigen geest prees ik God dat ik had weten te houden. Eenmaal in Stockholm, vond ik ondanks mijn slechte richtingsgevoel om de lokale trein nogal snel. Sprong op een trein die stond op het podium en vroeg om de veiligheid of het ging om Västerhaninge. Ze deden dit en deuren dichtgesmeten. Eenmaal in Västerhaninge het was alsof ik daar aankwam in slechts een paar minuten.

Hoewel ik niet naar de tempel zo vaak als het voelt een beetje als thuiskomen. Ik ga naar de supermarkt en kopen bereide gerechten voor vijf dagen en trekt als thuiswinkelen tas en koffer naar het guesthouse. Het pension behoort tot de tempel. Daar kunt u voor een goedkope prijs - viervoudige kost ongeveer SEK 60 nacht - zowel slapen en krijg toegang tot computers voor genealogie, teverum en een goed uitgeruste keuken. Het pension wordt gedekt door Jesus Pictures en het voelt heilige alleen om er te gaan. Toen ik de kamer geboekt, dus ik kreeg ook een code om de voordeur. Het is noodzakelijk, want het pension is vaak nogal leeg. Het voelt heel rustig alleen maar om het pension te komen.

Toen ik pakte mijn spullen en opgeborgen het eten in een van de gasten huis is een koelkast en een pantry dozen, dus ik voel me gewoon een oneindige rust. De tempel en het pension is een toevluchtsoord voor de leden van de kerk. Naast het krijgen van de privacy en rust weten zodat ik altijd aan de leden uit verschillende landen. Vele malen heb ik interessante en spirituele ontmoetingen met andere mensen ervaren. Het is net alsof het gewoon zelf hier. De tijd nauwelijks bestaat, en wat er gebeurt in je dagelijkse leven ineens voelt erg afgelegen.

Deze keer heb ik een bezoek aan de tempel was er een open week waarin elk van de tempel kunnen bezoeken. Meestal is de tempel wekelijkse gewicht aan elke staaf (pin) bv Gothenburg staaf. Deze keer maakte ik kennis met beide Zweden, Noren en een paar Russen. De sombere met de Russen was dat alleen een vrouw kon spreken Engels. Ze had hij zijn twee zonen, 14 en 17 jaar en klaagden dat ze konden geen Engels. Het onderwijs van het Engels heeft geen hogere prioriteit in Rusland. Haar hoop was dat de jongens genoemd zou worden op een missie om een ​​Engels sprekend land, zodat ze goed Engels kunnen leren. Kan het Engels, zodat ze kunnen en laad een hbo-opleiding op afstand voor een lage prijs in Church University. Ik voelde me vernederd door deze prachtige Russische vrouw, die net naar de tempel dat dit haar "eerste tempel" - de Russen behoorde tot de tempel in Stockholm tot de tempel werd gebouwd in Helsinki. Na veel moeite, heb ik nu geleerd om te zeggen "privjet" wat betekent "hallo" in het Russisch.

Het was veel beter naar mijn Noorse broers en zussen te praten. Een zuster ontmoette ik in het gastenverblijf heeft een blijvende indruk. Zelf, ik dacht dat ze was ongeveer 55 jaar, maar ik was om de pen te vallen toen ze me vertelden dat ze in feite was de hele 80 jaar. Natuurlijk, moest ik deze prachtige en positieve zus over hoe ze zo jong kon blijven vragen. Hennnes verklaring was dat ze had gekozen om altijd positief te zijn, altijd op zoek naar voren en achter alles. Arild, ik denk dat ik herinner me dat ze werd genoemd, was gegaan door moeilijke beproevingen in het leven. Haar één zoon, een van de zeven kinderen, had zich al in de jaren twintig gepasseerd in een erfelijke ziekte die ook het leven van haar man verkort. Op de leeftijd van 60 was Arild weduwe en besloot toen om ervoor te zorgen dat ze had een rijk leven en dienen in de tempel.

Een andere zus die ik ontmoette was Camilla. We hadden een gesprek waarin jätttrevligt Camilla naar de vraag van het geloof kwam. Ze vertelde hoe ze als missionaris in Salt Lake City had gediend en die in contact komen met veel vrouwen die een achtergrond in polygame splintergroepen was gekomen. Camilla vertelde me dat vond ze een tekst waarin een van de leiders van de kerk iets over dat jonge vrouwen had geschreven lust voor mannen zouden zijn. Camilla voelde toen ze de teksten die ze plotseling vol twijfel was te lezen. 'Wat doe ik hier? "Was haar denken. Maar de dingen veranderd. Camilla kwam tot het besef dat boeken en wat andere mensen zeiden dat zou haar niet wijzer te maken. Ze kwam tot het besef dat als iemand het antwoord wist, het is God. Camilla besloot om God te bidden en het evangelie waar was en dat is wat heeft haar daar gehouden.

Toen ik dat deed de sessies die ik kreeg voor het eerst te zien van een extra nieuwe tempel film. Er zijn nu vier tempels films afwisselend getoond. De laatste kwam naar de tempel in Stockholm in oktober vorig jaar. Een van de tempel werknemers vertelde me dat de laatste film was een echte teleurstelling. Ze hoopte dat het zou worden verwijderd. Het was jammer dat ze dat zei, want het maakt je dat je geen verwachtingen voor de film hebben. Maar ik ben geneigd om nog eens. De actie was niet op het niveau van de twee nieuwe films. Het enige dat voelde als een bijzondere interpretatie in deze filmversie was dat soms voelde meer als Satan, een stem die in zijn hoofd in plaats van een echte persoon te horen. Het voelde helemaal zo smerig. Maar over het geheel, had niet het gevoel de filmversie bijzonder doordacht.

Toen ik naar huis zou gaan de laatste dag, het was afgelopen zaterdag, dus het bleek de klas 2 waarschuwing in het zuiden van Zweden zijn. Ik heb niet in het begin, zelfs als ik thuis met mijn trein kon komen. Een beetje nerveus, het was, maar ik kreeg toestemming om over te slapen bij het pension van zaterdag op zondag als de trein niet zou zijn gegaan. Het was een van de medewerkers van het pension, die mij hielp, vast de kamersleutel en ga zo maar door. We hadden ook een interessant gesprek toen we de lokale trein een paar haltes. Hij vertelde ons een beetje over zijn leven en zijn scheiding hij door een paar jaar eerder was gegaan. Tijdens ons gesprek, het voelde een beetje alsof we elkaar al jaren geweten. Dit gevoel van verbondenheid, ervaar ik vaak samen met andere leden, met name in verband met dat ik een bezoek aan de tempel.