... En toen kwam er een helikopter

helikopter

Enige tijd geleden, toen ik was in gesprek met mijn kleine dochter Eila, zodat ze vertelde me een verhaal.

- Mam, het was een man die in het water was gevallen. Hij bad tot God om gered te worden. Een boot kwam langs en wilde halen de man, maar de man antwoordde dat hij zou gered te worden door God. En toen kwam er een helikopter. Zij vierden beneden een ladder en wilde de man te redden. Maar de man weigerde te worden gered te zeggen dat hij zou gered te worden door God. Op het einde, de man verdronken en hij God ontmoet. De man vroeg beschuldigend God, waarom God niet gekomen was om hem te redden. God antwoordde:

-eerste Dus stuurde ik een boot, maar je niet wilt om te worden opgehaald en dan stuurde ik een helikopter, maar je hebt mijn hulp niet wilt dan ook niet.

Toen Eila zijn verhaal had verteld, vroeg ik me in mijn eigen gedachten als ik het was die dit oorspronkelijk verteld had om haar, want het is een van mijn favoriete verhalen. Ik geloof dat God met ieder van ons elke seconde en ik denk dat God in zeer handelt door andere mensen. Het kan betekenen dat we vragen om iets, denken over iets, hulp met iets nodig hebt, en dan verschijnt het op een medemens die zelfs gebeden, gedachten of wat je hulp nodig beantwoordt. De persoon die uw antwoorden op gebeden niet nodig om een ​​lid van dezelfde kerk als u, of zelfs gelovigen zijn. Het kan net zo goed een Christer Sturmark. God werkt door alle mensen.

Afgelopen zondag, ontmoette ik een oudere vrouwelijke lid van de kerk. Ze behoort eigenlijk Utby Vergadering, maar omdat we behoren Frölunda parochie gaat nu Utby ward wanneer onze kapel gerenoveerd zodat het gebeurt heel vaak dat we Frolunda leden tegenkomen Utbymedlemmar. Zelf heb ik soms gegaan naar hun bijeenkomst tijden en soms zie ik enkele kleine utbybo gaande onze ontmoeting tijden.

Hoe dan ook, ik ging naar het oudere vrouwelijke lid en betreurde het verdriet toen haar voormalige echtgenoot onlangs was weggegaan. We begonnen te vertellen over haar scheiding en hoe haar leven was geworden toen ze me plotseling vertelde dat ze al lang met me wilde praten. Ik was een beetje verrast, omdat we elkaar echt niet rechtstreeks kennen, maar ze is een oudere zuster van de buren die ik een paar keer ben tegengekomen en een paar woorden heb veranderd. Maar ze zei dat ze had geweten dat ze naar me toe zou gaan en zei dat ik verder moest met het leven. Ik begreep gewoon wat ze bedoelde met haar woorden en was verbaasd over hoe God zojuist tot mij had gesproken via deze zuster.

Soms God spreekt ook tot ons door de Schriften. Wij als leden van de kerk geloven in persoonlijke openbaring voor ons leven. Soms is de openbaring komen wanneer we de Schriften lezen. Iets meer dan een week geleden, was ik in de tempel in Stockholm. Tijdens het wachten op een sessie, zodat ik in de tempel vestibule zat, pakte een uitbestede Bijbel en begon te lezen. Willekeurig, begon ik te lezen in het Evangelie van Lucas. Dan opeens een tekst voor mij aangezien ik nog nooit over nagedacht.

'Meester! Zeg tegen mijn broer de erfenis delen met mij. " Jezus zeide tot hem: "Man, die mij de arbiter tussen u? 'Toen zei hij tot hen: "Zorg ervoor dat je hoede tegen allerlei hebzucht voor het leven gaat niet over de overvloed aan bezittingen." (Luke 12: 13-15)

Sinds ik ben momenteel bezig met een goed distributie en de angst van het dus het voelde als een direct adres van God.

Wanneer je in de tempel bent, ontmoet je altijd interessante mensen die je misschien nog nooit eerder hebt ontmoet en die je waarschijnlijk nooit meer zult ontmoeten. Enkele van de beste gesprekken die ik tijdens deze vergaderingen heb gevoerd. In de afgelopen tijd heb ik veel geschreeuwd over mijn relatie met mijn vorige. man, de diagnose van mijn kind en mijn moeder die een schaatser was. verzamelaars. Vooral nu je een heel leven hebt, denk ik zoveel later. Misschien was het zo dat God wist dat ik iemand nodig om gewoon stuiteren mijn gedachten naar de tempel, ontmoette ik een fantastische vrouw, kunnen we noemen haar "Karin", die er als een tempel werknemer. Het bleek dat zowel zij als ik gescheiden waren en we begonnen met het praten over relaties. De eerste Karin zegt dat "het zo mooi zou zijn geweest als we een man die kon lopen op de oude missie had ontmoet." Ik voelde gewoon "oh" en vertelde precies zoals ik ook hebben gedacht. Anders denk ik dat zowel zij als ik een goed en actief leven leiden.

Toen ik thuis van de tempel kwam, dus ik zocht Karin's fb vriendschap. Het is niet de eerste keer dat ik iemand ontmoet in de tempel die ik dan word fb vrienden. Het duurde niet lang voordat het werd een klein verzoek op FB van Karin als ze dan bij mij thuis in Göteborg kon slapen. Ze zou op de cursus buiten Göteborg en dacht dat het zou duur zijn met het hotel. Ik schreef terug op fb: "kun je de katten te nemen?" Ik heb drie katten in huis en het kan problemen voor sommige veroorzaken. Ik kreeg te horen dat ze had twee katten en een hond.

Dus gisteravond ontmoette ik Karin in de trein. We hebben samen gegeten en we zijn zo laat naar bed gegaan. 'S Morgens volgde ik haar waar ze heen zou gaan om een ​​andere klasgenoot te ontmoeten die ze kon ontmoeten. Gisteren, toen de cursus voorbij was, werden we weer opgeleid en gingen we uit voordat ze de trein weer naar Stockholm zou nemen. Het voelt altijd zo fijn om een ​​volwassen lid in de kerk bij hem thuis te hebben. We konden samen bidden en het was niet alleen ik die volwassen was. Toen we erover spraken, stond ik versteld hoe Karin en ik waren. Een beetje bevend, besefte ik dat ik dacht dat het een beetje moeilijk was met mijn ex. Omdat ik de kinderen goed in het centrum heb geplaatst, heb ik hem thuis laten komen op kerstmiddag, paasmiddag, voor het avondeten in het algemeen, enz. Onlangs voelde het alsof exet min of meer naar me toe is getrokken en het voelt minder goed aan. Als ik het met de kinderen ophaal, denken ze duidelijk dat ik heel gek ben, omdat het hun vader is waar ik het over heb. Ik kan ook dit kleine gekke gevoel krijgen van "hoe leg ik dit uit" als ik opnieuw moest gaan daten?

Het bleek dat Karin zo raar is. Ze legt ook de behoeften van de kinderen centraal. Haar kinderen willen niet bij haar vader zijn, dus hun vader zal in plaats daarvan naar hen terugkeren. Hij heeft geen sleutels bij zich thuis. Om nog erger te zijn dan ik, vertelde Karin haar dat ze samen met haar ex, de kinderen en de nieuwe vrouw van Exet op vakantie was. Ze legde me uit dat haar ex. De nieuwe vrouw van een man komt uit China, dus ze is erg tolerant ten opzichte van de voormalige man van haar man. Mevrouw is altijd aanwezig.

Karin heeft net als ik een persoon met een handicap. Daarom begonnen we erover te praten en het bleek dat de zoon van Karin's zuster ook aspergers heeft. We begonnen te praten over handicaps in het algemeen en vervolgens vertelde Karin over zijn familieleden die verzamelaars zijn. Ik had haar niet eens verteld dat mijn moeder een verzamelaar was. Toen ik met Karin sprak, werd ik steeds meer verrast door hoeveel we gemeen hadden. Bij het kiezen van een restaurant, heeft Karin Indiaas eten als zijn favoriete eten zoals ik. We reden naar Three Indies, misschien het beste Indiase restaurant van Göteborg, maar het bleek volgeboekt te zijn. Toen vroeg ik me af of Karin van vegetarisch eten hield. Ik ben zelf een vegetariër en in de kerk worden we uitgenodigd om alleen wat vlees te eten, maar het is een advies dat niet alle leden nemen. Er werd echter vastgesteld dat Karin niet veel vlees eet en dat beide kinderen vegetariërs zijn. Daarna gingen we door Haga naar het restaurant Solrosen en aten we daar ons avondeten. Solrosen is een oud cultureel restaurant en misschien wel het beste vegetarische restaurant van de stad, behalve Govindas.

Vandaag, wanneer ik dit schrijf, voel ik zo sterk de ervaring van Gods aanwezigheid in mijn leven. Dingen die ik geplaagd heb, hebben God beantwoord via medemensen en geschriften. Misschien heb ik geen antwoord van wat goed of fout in detail, of een uitgestippeld plan is ontvangen, maar het leven lijkt ineens een stuk eenvoudiger en ik voel dat wat komen te staan ​​in mijn leven, is er altijd God daar en stuur een boot of een helikopter.