De brief van Uncle

letter

Stel je voor wat je veel kunt vinden als je door na een landgoed. Afgelopen herfst, dus vonden we de brief geschreven 1939. Het was mijn oom Anders dan 23 jaar, die de brief schreef aan zijn moeder Greta, mijn oma. Ze stonden heel dicht bij hun hele leven en letters betekenen veel voor me omdat het me toegestaan ​​om naar mijn oom nog meer na zijn dood toen ik 15 jaar kennen.

Helgö Rappe de 16 januari 1939

Mijn beste.

Helgö is een eiland in het meer van Helga. Helgasjön een eiland in Småland.På Helgö ik nu woon. Woont en regeert. Wonen in de shell gebouw, waar alle vildbasarna blijven. Een mooie kamer. Badkamer op dezelfde verdieping, etc. Buiten mijn kamer een grote reus balkon.

Aankomen op Rappe stationsklok 8 gisteravond. Kregen te gaan met de auto hier. Ongeveer een uur van het station is Helga. Een heerlijke herrgård.- Gisteravond cacao en sandwiches. Het ontbijt pap en melk en sandwich. Ieder had zo veel als hij wilde nemen. Geen gedoe. Geen van de jongens.

Vandaag had ik mijn eerste les. Zweedse essay schrijven. Topic: Een brief aan een vriend of familielid met een verslag van de kerstvakantie. Je moet ze gezien hebben. Ik had het vierde leerjaar. Eén zat bijten de pen. Een ander hield de pen neer op de leiding toen hij schreef. Een derde net zaterdag en keken. Ja, het was een gezicht. Men schreef over de reis hier naar de school: Op de trein terug ging ook een mooie gentleman. Toen begreep ik dat hij een leraar was. Het was onze nieuwe gymleraar. Cederblads jongen ziet er leuk uit. Meer durf ik niet te zeggen. NU: Småklassernas jongens Ik denk dat zijn rejälast. Is de klastitularis voor het eerste leerjaar.

Ms. Ullman is een van die echt forse dame van middelbare leeftijd. Een echte opvoeder. We spraken over het baccalaureaat. Het zal zich zeker te organiseren. Rector Stensson op een van de middelbare scholen in het land - die ik kan me niet herinneren - een leraar ook hier is geweest. Hij las ook. Reisde naar Lund één term en daarna voor universitaire studies, enz.

Ja, zoals ik al zei, ik denk dat het goed gaat met mij hier. Alleen de omgeving die ik altijd al wilde hebben. "Nu hoop ik alleen maar dat het thuis ook leuk zal zijn. Ik weet dat ik aardig word.

groeten

Anders

Helgö, Rappe de 7 maart 1939

Lieve Mam en de rest van je ..........

Ja, het eerste uur is vandaag beschikbaar. Volgend uur zal ik Zweeds hebben in de eerste klas. Gisteravond was ik met de jongens in de bioscoop. We zagen Ben Hur - een buitengewoon mooie film. Ging in de bus iedereen. Ik heb kaartjes voor iedereen opgelost. Na het einde van het spel wachtte de bus opnieuw. De film was zeer cultureel-historisch. Helaas was er geen spraak - alleen muziek. Het was een stille film waarin ze muziek aan het spelen waren.

Anders, het leven gaat de stille tijd. Ms. Ullman en de heer Bothén samen waren gistermiddag een soort. Het was een deel kerstballen. Ze is waarschijnlijk seniele - dit doet, ze alles wat ze ooit heeft gezegd vergeet. Bl. a. Ik had op haar verjaardag als dat in het voorbijgaan toen we spraken over een paar jongens gezegd dat ik voelde dat we moeten de jongens hebben gehad rond de tafel van de leerkrachten als het wijn en sterke drank werd geserveerd. Het feit is dat sommige van de leraren waren een beetje opgewonden. Van mijn kant unvek booze - het drinken van een beetje wijn. - Deze Ik zei tegen haar na een paar dagen - dan is de brief van thuis kreeg ik. Ik genoemd, maar niet deze brief. De jongens zaten en grijnsde een beetje op een leraar. - Bl. a. Mevrouw Ullman was van mening dat het gedrag van de jongens 'getuigde slechte opvoeding. - Ik denk dat ik haar vertellen waar ik mijn mening.

Ze is altijd zo onvoorspelbaar zijn. Een ding dat is heel illustratief voor haar is dat ze, om leraren krijgen om studenten als criminelen elektriciteit behandelen. achtige. spreken met de studenten over de docenten en zeg tegen hen, voor het geval ze behandelen studenten doen het alleen goed voor hen is de juiste, etc., etc. - dingen, die ik niet zo. Met zijn zo typisch is voor haar.

Anders, ik geniet hier goed. Ze heeft zijn goede punten, ook. Is zeer spraakzaam. Praten over alles tussen hemel en aarde. Lijkt niet te veel zorgen over, als hij de luisteraars horen of niet.

Ja, dat is de manier waarop ze is, Ms. Ullman. Dat is ze. Daarbij komt dat het bloedstolsel, waardoor zij moet. Heeft toch alles onder controle uit zijn kamer. Hoe het krijgt - het is een ander ding. Meestal, anders dan zij zou zijn geweest als ze de brand zelf had.

Het bevalt me ​​hier - toch is het alsof ik niet comfortabel voelt. Nu is het hier al een lange tijd gril, dat men een oordeel kan maken. Het is erg geïsoleerd. Arme recordtijd. Veel werk. - De laatste maakt me geen kwaad - integendeel, het is gewoon goed om de praktijk te krijgen in het onderwijs, enz. Ik geloof niet dat ik langer dan de termijn uit te blijven. Als ik het kan helpen.

Dacht, als alles goed gaat, om een ​​reis te nemen internationale zomer. Denken wat het goed zou doen in taalvaardigheden.

Dus nu is er nog een ander probleem: moet ik de semis controleren? Moet ik er vier jaar weggooien - als ik binnenkom? Of moet ik hier een tijdje werken of thuis totdat ik op het onroerend goed kan rekenen - in het najaar dat ik het kan nemen - en dan de onderwerpen afronden die vereist zijn voor toegang tot de GCI. Hoe te doen? Moet je een serieuze zakenman zijn? Doe zaken helemaal .... Ja, het is waarschijnlijk ook niet stom. Zorg er echter voor dat je gedurende je leven een leraar op een volksschool bent - correcte stijlen en dergelijke voor de kinderen van de kinderen - dat kan ik niet doen. In dat geval zou het voor GCI een springplank zijn om van de deal af te komen. En de student.

Maar dan denkt men als volgt uit: om echt deze "idioten" näranog als het gaat om het lezen, neem de plot die betrokken zijn - moet niet je dan in staat zijn om het te leren. Reserveer Geen Duitse werk dat je kansen - Master Holmberg om de te helpen zodra we tijd hebben. - Ja, dit is een doordachte oplossingen - gedachten, die vaak uitmonden in de gedachte: maar, na al, zou het niet beter zijn als je een zakenman was. Begon te werken met huizen - gemaakt dej een fortuin etc. etc. U kunt als je wilt.

Wat zal ik doen Mams ?? Misschien wat tijd hier en daarna enige tijd in YMCA dienst? of wat? -

Hoe is het huis nu thuis? - Ja, ik zie dat ik moet vaker thuis te komen. Moeten we niet proberen om dat huis te krijgen naast je? Eler wat haar (sic) Olsson over gezegd? Ik zal naar beneden gaan en te bellen en vragen moeder ...... gezegd en gedaan.

Vapid brief was ja. Ik zal proberen om me zo snel mogelijk te wijzigen. Ja al. Wist niet dat het was goed dat je wegging Aschebergsgatan 36. Het was op zijn minst een paar honderd pr jaar aan extra inkomsten. Ik zou graag hen hebben genomen. Zij zouden in staat zijn om een ​​schenking voor de onderneming te vormen. - Nee, nu zal worden gegeven met deze brief voldoende met alle anderen - het wordt nietszeggend. Voor de rest, Tante Paula zei dat ze dacht dat ik een advertentie in de krant te zetten en het vinden van een rijke man met een oud pand, dat ik kon overnemen. Geen dom idee. Wees erfgenaam van een historisch kasteel. Fidekomiss. Zijn er mams en de hele zooi - en dan leven nog lang en gelukkig ... net als in het sprookje. Ja, maar nu merk ik dat alles wat ik heb is een groot verhaal. Misschien ben ik net zo groot Boheme-type vriend Bohus dichter. Misschien wel net zo verwaand. Misschien. Wij mensen zullen hebben allemaal onze fouten. Of wat?

Het beste zou zijn - om terug te keren naar de realiteit - dat ik moest in Göteborg een soort. Bred echt, werd onderzocht bij proefpersonen in Latijns-lijn - in mijn documenten over GCI - ging door er - kan dan doen wat ik wilde. Had een juiste mate.

-

Nu is het 's ochtends weer - de tijd die is iets meer dan zeven. Ik ben vroeg op en tänkter eindigen het schrijven van deze brief en lees een beetje. De jongens zijn al begonnen om te bewegen - Ik hoor het door de muren en vloeren - die vrij dun zijn.

Dus ik zal de Scout proef vandaag controleren. Het is donderdag - dus ik heb mijn kristendomsdag. Heeft het christendom in drie klassen vandaag. Heel hopkört. Verschillende cursussen. Maar er is geen gevaar. Buiten, de zon schijnt en werpt lange schaduwen tussen de dennenbomen in het bos. Het meer ligt op slechts een spiegel. Het is heel mooi hier - soms. Als het mooi weer is. Als het regent, dan is het hier verschrikkelijk. Mud waar te gaan. Niet kan men de fiets overal ofwel - u wegzakken in de modder. Vandaag de dag, droog en fijn overal. Echt zomer - ondanks de kou in de lucht. Hoe is het in Göteborg? Dezelfde?

Nee, nu het einde van de dag - zal binnenkort weer te schrijven -

vele groeten uit

Putte snoepjes